Галерия „Прегърни ме“ представя „Елбетица“ - изложба на Греди Асса

03/04/2020

 

Галерия „Прегърни ме” – новото камерно пространство за култура на ул. Георги С. Раковски 63 в София представя „Елбетица“ – изложба на Греди Асса, един от най-известните и изтъкнати съвременни български художници.
Откриването е в сряда, 4 март 2020 г., в 18 часа.
“Усилието да се добереш до нещо като лоно на необхватната мистерия, изтъкана от митове, поверия, легенди, предания, въвежда в предверието на тайната на идентичността – национална, колективна, лична… Трябва да се изгубиш, за да се намериш, може би по-мъдър, по-омиротворен, по-благодарен.
Разнообразието на фолклорни практики се изгражда наново в настоящето и предава интерпретативния си ключ на бъдещето.
В края на пътешествието е силата и уюта на света, в който живеем”, пише авторът за творбите, събрани в новата му изложба.
Тя ще бъде отворена до 31 март. А в четвъртък, 5 март, от 19 часа на същото място може да бъде видян и документалният филм за Греди Асса „Другото земно кълбо“, част от поредицата "Умно село".
Сдружение „Прегърни ме” е известно с ателието си, което от години работи с деца в неравностойно положение. Галерия „Прегърни ме” е естествено продължение и развитие на ателието – отворено, интимно, камерно пространство за изкуство, срещи, изложби, концерти, четения, представяне на книги, камерни театрални спектакли и кино, място за споделената любов към децата.
 В това пространство артисти подкрепят с изкуството си таланта на деца в неравностойно положение. Каузата „Прегърни ме“ подава ръка и помага на деца да видят светлина и бъдеще в живота си. Оттук може да започне спасението на едно дете.
 

Сподели
Сподели
Please reload

Пленер "Звук и Цвят", София, бул. Дондуков 82, Дарик радио