top of page

Камен Старчев представя изложбата "Без звук"

"БЕЗ ЗВУК" е най-новата изложба на Камен Старчев, представена в КО-ОП от 25 ноември до 12 декември Изложбата е част от програмата на VIІI-то Международно триенале на графиката – София 2019

От 25-и ноември до 12-и декември, българският художник Камен Старчев ще представи в КО-ОП своята най-нова самостоятелна изложба. „Без звук“ е експозиция, съпътстваща VIII Международно триенале на графиката София – 2019, тъй като нейният автор Камен Старчев е носител на Голямата награда от предходното 7-мо издание.

Официалното откриване на изложбата е кулминация на изложбените събития, планирани за 25 ноември и слагащи началото на 8-мото международно триенале на графиката. Вечерта завършва с коктейл в чест на изложбата, участниците, членовете на международното жури и гостите на триеналето. Графиките в изложбата, обединени под общото заглавие Без звук са замислени и създадени през последната година, специално за пространството на КО-ОП. Всички са изпълнени в характерната за Камен Старчев техника – векторна графика/пигментен печат върху хартия.

„Произведенията на Камен Старчев използват разпознаваеми детайли от действителността, изведени до почти абстрактна форма, които усилват въздействието си чрез своята отчужденост спрямо конкретни конотации, функционалност и контекст. Дигиталният печат позволява допълнително техницизиране на изображенията до степента на лаконичен израз, при който те придобиват структурата на схема, образите са лишени от всякаква възможна сюжетност и каузална обвързаност, а цветовите решения са в посока на доминацията на синтетични цветове. Графиките на Старчев не представляват ключови или физиономични фрагменти, а по-скоро са тяхната алтернатива, разгръщаща възможности за необичайно конфигуриране на нова материалност“, споделя за работата на Камен Старчев кураторката и художествен критик Галина Лардева.

Камен Старчев е роден през 1971 в София, където живее и работи. През 1997 завършва магистърска степен в НХА, специалност „Скулптура” при проф. Емил Попов. Представил е редица самостоятелни изложби и участва в множество групови изложби в България и Европа. Негови творби са собственост на НХГ, СГХГ и на частни колекции. За повече информация може да посетите и събитието във Фейсбук тук.

За контакти: Наталия Мецова, Мениджър събития, КО-ОП, Events@ko-op.bg , 0897 000 075

bottom of page