top of page

„Безвремие“ изложба живопис на Долорес Дилова

Долорес Дилова е художник, притежаващ своите разпознаваеми творческа идентичност и стил. Нейните произведения съчетават експресивност на колорита с традиционни за пейзажната живопис перспектива и отношение към пространството в картината. С новата си колекция творби, обединени в изложба под името „Безвремие“, откриваща се на 15 април в столичната галерия „Стубел“, авторката умело продължава за изследва една любима своя тематична линия, белязала значителна част от творчеството ѝ - връзката на емоционалното състояние на живописеца с природата. Картините на Долорес Дилова са наситени с конкретни, повторяеми географски дадености на любими на авторката места, но особеното и личното е присъствието на художника в тях, изразено с внушения и вариации, родени от играта със спряното в творбите ѝ усещане за време.

Изложбата включва творби, създадени през последната година, и ще продължи до 10 май.

За автора:

Долорес Дилова е родена през 1960 г. в Плевен. Още на седем-годишна възраст тя става носител на награда от конкурс за детски рисунки в Италия с председател на журито Хенри Мур.

Долорес Дилова завършва живопис при проф. Иван Кирков в Националната художествена академия.

Има над 20 самостоятелни изложби в България, Франция, САЩ, Италия, Германия, Русия, Великобритания, Китай и др., както и многобройни участия в колективни изложби в Европа и САЩ.

bottom of page