Юбилейна изложба на Велин Динев в столичната галерия „Червената точка“

12/06/2018

 

Сливенският художник Велин Динев, който  преди броени дни навърши 80 години нареди на 5 декември  юбилейна експозиция с творби, наситени с народни мотиви и с разпознаваемите му пейзажи в ултра ярки цветове. Въпреки възрастта, платната му са изпълнени  с младост и с мъдрост – рисувани са с  младежка страст и със съзерцание, присъщо на мъдрец.   Изложбата бе открита от изкуствоведът Диана Драганова
«Обичаме Велин Динев като човек заради неговото свежо чувство за хумор и самоирония. Обожаваме художника Велин Динев заради неговото упорито неподчинение на възрастта и на определенията. Почитаме го за това, че въпреки възрастта си, работи неуморно с младежки и ярък почерк»,  сподели на откриването Нина Мирчева, собственик на галерията. 
Велин Динев е утвърден художник с множество самостоятелни изяви в страната и в чужбина. Роден е през 1938 г. Завършва  Националната художествена академия, специалност «Текстил», което и досега се усеща в платната му. Живее и твори в Сливен, но негови картини са притежание на колекционери от Германия, САЩ, Франция, Англия, Австрия, Китай и Русия. Носител е на Голямата награда «Сирак Скитник» за 2018 година. 
Снимки: Булфото

 

 

 

 


 

Сподели
Сподели
Please reload

Пленер "Звук и Цвят", София, бул. Дондуков 82, Дарик радио