top of page

Изложба на Дарик радио в Сливен

По покана на Художествена галерия „Димитър Добрович” – Сливен, на 7 юни Дарик радио откри изложба от 68 творби на съвременни художници – живопис, рисунка, графика. Изложбата е под наслов ИЗБРАНО и е курирана от Красимир Добрев – художник, участник в пленерите на Дарик и приятел на радиото.

Кметът на града Стефан Радев откри изложбата с думи на благодарност към Дарик радио за дългогодишната подкрепа на изкуството и за предоставената възможност сливенската общественост да се запоцнае с част от колекцията. „Надявам се това да е само началото”, продължи г-н Радев и добави: „За първи път днес Сливен получи и приз в класацията на Дарик радио „Най-добрият град за живеене в България” в категорията ЗЕЛЕН ГРАД. Лично аз ще помня този ден” – завърши Стефан Радев. Той беше категоричен, че сливенската публика е образована и критична, но умее да цени хубавото.

Кураторът на изложбата, доц. Красимир Добрев заяви, че колекцията на Дарик е изключително ценна и съдържа образци на българското съвременно изкуство. По думите му има много млади художници с интерсни творби и „аз съм убеден, че изкуството и културата ще спасят България” – завърши Добрев.

Сред представените в изложбата творби са имената на голяма част български автори, носители на международни награди. Сред тях са произведения на сливенските художници Йордан Парушев, Атанас Парушев, Красимир Карабаджаков и Красимир Добрев, както и на Магда Абазова, Надежда Кутева, Кольо Карамфилов, Калоян Илиев – Кикимото, Камен Старчев, Нина Ковачена-Нина, Онник Каранфилян, Петринел Гочев, Стефан Божков, Стефан Марков, Явора Петрова и др. Експозицията ще бъде отворена за посещения до края на месец юли.

bottom of page