top of page

Изложба "Размяна на вратовръзки"

Размяна на вратовръзки

Проект на Дарик радио

Реализиран: септември - декември 2017 година Официално откриване на изложбата: 11 декември 2017 година

Един мъжки свят би бил нищо без жена, но и без вратовръзка.

Именно върху този изцяло мъжки атрибут премина проектът на Дарик - „Размяна на вратовръзки”, посветен на 25-годишнина от създаването на радиото.

На официална церемония беше представена изложбата с вратовръзките на 25 мъже, оставили немалка следа в историята на България през поледния четвърт век.

В проекта „Размяна на вратовръзки” Дарик радио събра на едно място политици, които в ежедневието са противници. Актьори и спортисти, лекари и общественици, без които последните 25 години нямаше да са същите.

Репортажът на Виктория Ниновска може да чуете тук:

“Размяна на вратовръзки” е проект, посветен на изминалите 25 години от историята на България.

Организира се по повод четвъртвековния рожден ден на Дарик радио, за да остави памет за събитията и за личностите, участвали активно в обществено-политическия и културен живот на страната. За да остави памет и да потърси днешният, с 25 години по-мъдър анализ на случвалото се. Срещнахме се с 25-има мъже от различни области на политическия, обществения и културния живот на България, с които поговорихме за отминалите 25 години и ги попитахме: „Ако имахте възможност да промените едно единствено нещо през изминалите 25 години кое би било то?” Тук са техните отговори. И вратовръзките, които разменихме. Защо вратовръзки? Защото са символ на индивидуалност, отговорност, почтеност, представителност.

Изложбата е първа по рода си в България. Курирана е от екипа на Дарик радио и е организирана от Дарик Академия.

Петър Стоянович откри изложбата

Доц. Сашо Асьов

Константин Вълков, програмен директор на Дарик радио

Радосвет Радев, собственик на Дарик радио

Проф. Коста Костов

bottom of page