Изложбата „Заедно” представя избрани творби от колекцията на Дарик радио

04/11/2016

Изложбата „Заедно” представя избрани творби от колекцията на Дарик радио. Експозицията, която може да се разгледа до 30 април в Дома на етносите в Пловдив, включва произведения на 25 автора от седем държави – България, Испания, Македония, Полша, Сърбия, Турция, Украйна.

Сред участниците са всички чуждестранни артисти, гостували на пленера на Дарик  „Звук и цвят” през последните 17 години, както и изявени български автори, представящи етническото разнообразие по нашите земи. Присъстват и петима художници, чиито творчески и житейски пътища са свързани със забележителната пловдивска школа – превърнала се в знак в изобразителното ни изкуство.

Многобразието и богатството от стилове, естетически възгледи, жанрове и техники е основното достойнство на настоящата изложба. В едно общо духовно пространство са обединени произведения на различни творчески поколения – от емблематични имена в изобразителното изкуство до талантливи дебютанти. Изложбата „Заедно” е убедително доказателство за това, че изкуството е онази универсална територия, където условностите от етническо и/или геополитическо естество не съществуват.

 

Сподели
Сподели
Please reload

Пленер "Звук и Цвят", София, бул. Дондуков 82, Дарик радио