Пленерът "Звук и цвят" приключи с изложба в старинната къща на Дарик Варна


Пленерът на Дарик радио "Звук и цвят" по традиция завърши с изложба, която беше открита в старинната къща на Дарик Варна тази вечер. Експозицията от 13-то издание на пленера представя 29 творби на 13-те художници, които в продължение на една седмица рисуваха заедно в хотел "Магнолия", Златни пясъци.

Изкуствоведът Румен Серафимов откри изложбата, която уважиха много гости, колеги и приятели. "Тези пленери са място за малко спасение от ежедневието. Това са начините за малко бягство в една артистична, духовна среда", добави Румен Серафимов, като подчерта силното присъствие на всички автори в експозицията. На свой ред главният редактор на Дарик Варна Наталия Господинова разказа любопитната история на цитаделата в старинната къща със 150-годишна история, където са представени творбите. Откриването на изложбата съвпада с откриването на арт кафе BASE по проект "Да подкрепим таланта" в старинната къща на Дарик Варна.

Тази година в пленера "Звук и цвят" отново рисуваха заедно Явора Петрова, Василка Монева, Стефан Божков, Валери Чакалов и Румен Атанасов. Това беше първото участие за Десислава Денева, Дарина Цурева, Валери Василев, Атанас Гаджев. За първи път с Дарик рисуваха и младите автори Радослав Генев и Денис Маринов, както и Людмил Лазаров и Зара Александрова.

Колекцията от пленерите на Дарик през годините наброява над 350 картини от над 140 автори, които са собственост на радиото и не се продават.

Пленер "Звук и Цвят", София, бул. Дондуков 82, Дарик радио