top of page

Пленерът "Звук и цвят" приключи с изложба в старинната къща на Дарик Варна


Пленерът на Дарик радио "Звук и цвят" по традиция завърши с изложба, която беше открита в старинната къща на Дарик Варна тази вечер. Експозицията от 13-то издание на пленера представя 29 творби на 13-те художници, които в продължение на една седмица рисуваха заедно в хотел "Магнолия", Златни пясъци.

Румен Серафимов открива изложбата с пламенно слово за авторите

Изкуствоведът Румен Серафимов откри изложбата, която уважиха много гости, колеги и приятели. "Тези пленери са място за малко спасение от ежедневието. Това са начините за малко бягство в една артистична, духовна среда", добави Румен Серафимов, като подчерта силното присъствие на всички автори в експозицията. На свой ред главният редактор на Дарик Варна Наталия Господинова разказа любопитната история на цитаделата в старинната къща със 150-годишна история, където са представени творбите. Откриването на изложбата съвпада с откриването на арт кафе BASE по проект "Да подкрепим таланта" в старинната къща на Дарик Варна.

Тази година в пленера "Звук и цвят" отново рисуваха заедно Явора Петрова, Василка Монева, Стефан Божков, Валери Чакалов и Румен Атанасов. Това беше първото участие за Десислава Денева, Дарина Цурева, Валери Василев, Атанас Гаджев. За първи път с Дарик рисуваха и младите автори Радослав Генев и Денис Маринов, както и Людмил Лазаров и Зара Александрова.

Радослав Генев

Денис Маринов

Мъжка компания пленеристи

Валери Василев, Ввалери Чакалов, Стефан Божков, преди откриването на изложбата

Колекцията от пленерите на Дарик през годините наброява над 350 картини от над 140 автори, които са собственост на радиото и не се продават.

Ябълката на Срефан Божков

Людмил Лазаров

Къщите на Явора Петрова от стара София

Дарина Цурева

Валери Чакалов

Атанас Гаджев

bottom of page