Изложба по повод 60-годишнината на проф. Андрей Даниел

10/12/2012

На 17 октомври от 18:00 часа в галерия "Академия" в София ще бъде открита изложба на проф. Андрей Даниел по повод неговата 60-годишнина. Изложбата му "Свързани лица" показва работи от последните няколко години.

"Днес, когато Европа непрекъснато ни напомня за несъвършенствата на нашата съдебна система, не е толкова трудно да ти хрумне някое "юридическо" заглавие, като например "Свързани лица". А и възрастта, на която пиша тези редове, предразполага към по-философско отношение към историята и процесите в нея", казва самият художник. По думите му предстоящата експозиция е опит да представи една малка част от "Свързаните лица" в неговото "дело".

Андрей Даниел, който е професор по живопис в Националната художествена академия, е сред участниците в пленера на Дарик "Звук и цвят". Работи основно в областта на живописта, но също и на стенописта, сценографията, графиката и оформлението на книгата. Има над 100 участия в представителни изложби на българско изкуство в страната и чужбина, над 50 публикации, над 50 самостоятелни изложби.

Изложбата "Свързани лица" може да се разгледа в галерия "Академия" до 3 ноември.

 

Сподели
Сподели
Please reload

Пленер "Звук и Цвят", София, бул. Дондуков 82, Дарик радио