top of page

Изложба "Велики майстори на плаката от Япония" в София


Международно триенале на сценичния плакат - София представя трима от създателите на ненадминатата японска школа в графичния дизайн: Казумаса Нагай, Икко Танака, Шигео Фукуда.

София е първата европейска столица, домакин на подобна мащабна акция, която представя 210 плакати на именитите майстори - безценно дарение на триеналето и България от Фондацията за културно развитие DNP, Япония.

Експозицията "Велики майстори на плаката от Япония" се открива на 25 октомври в 18:00 в изложбена галерия на СБХ "Райко Алексиев".

В рамките на събитието се провежда конкурс за плакати сред млади български автори, а на 29 октомври ще се проведе и дискусионен форум по актуални проблеми на плаката за култура и мястото му в градската среда.

Изложбата е част от културния календар на София и от програмата на дните на японската култура в България - 2011 и се организира със съдействието на DNP Foundation for Cultural Promotion, Столична община, Държавен културен институт - МвнР, Съюз на българските художници и Фондация "Арт офис".

bottom of page