Галерия - книжарница София Прес представя изложбата "Нова земя" на Нина Русева. Експозицията се открива на 12 октомври и може да се разгледа до 28 октомври.

Новите творби на художничката, която познаваме от участието й в пленера на Дарик "Звук и цвят" през 2009 година, отново са решени в мащабни формати и сурова живописна архитектоника. Ако преди две години Нина Русева показа впечатляващи картини от Антарктида, в новата си изложба тя се отправя отново на "експедиция" и открива за публиката височините на Перу и Чили.

Нина Русева завършва Националната художествена академия, специалност Живопис при акад. Светлин Русев. Тя представя няколко самостоятелни изложби, участва и в общи художествени експозиции в страната и чужбина. През 2009-та е отличена с награда от изложбата "Родени независими", организирана от Министерството на културата по случай 100 години от независимостта на България. Тази година тя е отличена с наградата за живопис от Съюза на българските художници и Столична община - район Изгрев в изложбата "Отражения".

Нейни картини са притежание на частни колекции в България, Франция, Германия, Италия, Израел, САЩ, Холандия.

 

 

Сподели
Сподели
Please reload

Пленер "Звук и Цвят", София, бул. Дондуков 82, Дарик радио