Йордан Панков представя проекта LOST

06/08/2011

 

Изгубени творби на Леонардо и Рембранд се завръщат при своята публика в Националната художествена галерия... Ако се питате как се реализира тази хипотетична възможност, трябва да посетите изложбата LOST на художника Йордан Панков.

Експозицията се открива на 9 юни от 18:00 в залите на Националния музей на българското изобразително изкуство (Национална художествена галерия, площад „Княз Александър І" № 1) и може да се разгледа до 3 юли.

Проектът LOST представя цикъл от 20 картини - реплики на творби от различни исторически периоди, които се смятат за изчезнали. Във фокуса на вниманието са изгубени шедьоври като "Битката при Ангиари" на Леонардо, "Леда и лебеда" на Микеланджело, "Свети Матей и ангела" на Караваджо, "Автопортрет" на Рембранд, прочутият Вермеров "Концерт", "Олимпия" на Магрит, творби на Ян ван Ейк, Гоя, Дега, Мане, Ван Гог и още.

Йордан Панков (J.PANK), който е сред участниците в пленера на Дарик "Звук и цвят", превежда посланията на тези "изгубени" творби на езика на съвременната култура. Как - като използва визуалните кодове, изразни похвати и иконични знаци на street културата и учудващо устойчивата и жизнена природа на попарта.

Сподели
Сподели
Please reload

Пленер "Звук и Цвят", София, бул. Дондуков 82, Дарик радио