top of page

И Милош Сибинович е звук и цвят


Милош Сибинович завършва Графичен дизайн в Художествената академия в Белград (2008), след което следва Драма. Занимава се с графичен дизайн и графика. Милош Сибинович е носител на 14 отличия, сред които първа награда за Графика на международния конкурс San Donato Milanese, Италия. Той има три самостоятелни изложби в Сърбия. Участва в над 100 колективни експозиции в Сърбия, Белгия, България, Италия, Босна и Херцеговина, Швейцария, Турция, Испания, Румъния, Мексико, Словения, Русия, САЩ, Аржентина, Чили, Уругвай, Франция. Милош Сибинович е сред най-младите участници в пленера "Звук и цвят" 2010.

Ти си в цвят?

Червено, обичам силните цветове, в които има агресия. Синият цвят също може да бъде такъв.

А ако беше звук?

Щях да съм крясък, пак с агресия.

Какво е за теб този пленер на Дарик?

За мен това е начин да събера различни енергии - от различно място, различна държава, различни хора. Всичко това наистина ме вдъхновява за работа.

Какво те изненада за последно (на платното)?

Изненадан съм приятно, че всички тук заедно успяваме да създадем приятна атмосфера, в която се забавляваме и работим много. А понеже съм сред най-младите на този пленер, ме изненадва енергичността на по-утвърдените от мен художници.

Какъв искаше да станеш, когато беше малък?

Труден въпрос - исках да рисувам, но исках да стана и футболист, от малък спортувам. Обожавам футбола, баскетбола и т.н.

Колко струваш?

Много или малко, зависи колко ме харесват.

Кое е общото между четката и морето?

Между двете има твърде много връзки, тъй като и двете са вдъхновяващи, особено за тези, които работят с акварел. Те могат най-добре да усетят градацията на връзката между четката и морето.

Кой е най-трудният ти цвят?

Може би по-трудно се работи с по-светлите цветове, с тях трудно се постигат нюансите.

Красотата, според теб, е:

... в целия свят. Красота е също така сутрин да посрещнеш изгрева край морето. Направих го тази сутрин и беше великолепно.

Какво е твоето пожелание – критика – съвет към пленера на Дарик "Звук и цвят"?

Иска ми се да имаше малко повече по-млади художници, като мен.

bottom of page