top of page

„Звук и цвят” край морето


Дарик радио събира 15 художници на пленера "Звук и цвят", който тази година се провежда за 11-ти път в хотел "Магнолия" на Златни пясъци. Пленерът се откри на 22 септември и ще продължи до 30 септември.

Явора Петрова, Стефан Божков, Бранко Николов, Калоян Илиев – Кокимото, Румен Атанасов, както и сръбският художник Саша Панчич не за първи път рисуват заедно в пленерите на Дарик. Това обаче ще е първото участие за Нина Ковачева и Валентин Стефанов – двама български артисти, които живеят и творят в Париж. За арт събитието от Германия пристига и живописецът Валентин Витанов.

Освен да преоткрива за българската публика автори, които творят далеч от страната ни, пленерът „Звук и цвят” следва и друга традиция – да представя творчески дебюти на непознати имена. Тази година това са Горан Тричковски от Македония и Милош Сибинович от Сърбия.

Катерина Мушанова и Емануела Ковач, Димитър Петров и Моника Попова също участват за първи път в арт събитието. Досега колекцията от пленерите на Дарик наброява над 300 картини, които са собственост на радиото и не се продават. По традиция творбите от всеки пленер се представят на изложба във Варна в края на септември.

bottom of page