top of page

Приключи 22-рия пленер на Дарик

Приключи 22-рия пленер на Дарик. А в Деня на независимостта – 22 септември, се откри изложба в Бургас, в галерия Георги Баев с участието на 15 художници, които рисуваха и общуваха една седмица край морето в хотел Магнолиите, Приморско. Може да я разгледате до 30 септемри с работно време от 09:00 до 18:00 ч.


Повече за пленера, за изложбата, за авторите и творбите – говори Елена Калудова - за първи път на пленер на Дарик – родом от Бургас, завършила Художествената академия в класа на големия Андрей Даниел, чуйте разговора в плейъра на началната страница.


Елена се включи и в проекта на ДАРИК „Стиховете остават“, подкрепен от Столична община. Да разкаже от каква поетична творба се е вдъхновила ….Да разкаже и за част от другите пленеристи, рисували по творби на Марин Бодаков, Георги Рупчев Атанас Далчев.


От 10 години живее и твори в Берлин, където заедно с партньора си Марк Поспих имат галеря, в която представят автори от цял свят.


Една от последните изложби в галерията им е в сътрудничество с Българския културен институт в Берлин. Представени са шестима български художници с 30 живописни творби.


Изложбата с картините от Пленер 2021


Цялата група художници в Пленер 22, Приморско 2021 г.

Елена Калудова, художникРумен Атанасов, художник


Людмил Георгиев и Нина Ковачева, художници


Румен Атанасов и Емануела Ковач, художници

bottom of page