top of page

"Отразено време" - изложба живопис на Йордан Кисьов


5 – 16 април 2022

СБХ – зала „Райко Алексиев“

откриване – 5 април, 18:00


Йордан Кисьов не спира смело да експериментира и да търси неконвенционални средства, за да изрази идеите си в голямоформатна живопис и инсталации.

През 2020, по повод своята 75-годишнина, Йордан Кисьов реализира две големи изложби – „Утаено време“ в ГХГ „Борис Георгиев“ – Варна, и „Между небето и водата" в Художествената галерия в неговия град Силистра. „Това са живописни произведения, наситени с въображение и силна творческа енергия, разнообразни в тематика, изразни средства и пластичен език, произведения, които активират пространството извън себе си и излъчват енергията на емоциите и сетивата“, каза при откриването на изложбата във Варна изкуствоведът Пламена Димитрова-Рачева, която от години изследва работата на художника.


Тези творчески постижения му донесоха номинация, а след това и Националната награда за живопис на името на Майстора за 2020. Като част от нея той получи покана от Художествената галерия в Кюстендил и на 1 февруари тази година, в деня на церемонията по награждаването на новия лауреат и честването на 140 години от рождението на Майстора, Кисьов откри своята изложба. Сега тя идва в зала „Райко Алексиев“, адаптирана за нейното пространство.
bottom of page