top of page

24-ти пленер „Звук и цвят"

И тази година – за 24-ти път – Дарик събира край морето художници от различни поколения и сфери на изобразителното изкуство за пленера „Звук и цвят“.Участват 13 изявени автори с емблематични изложби през годината, за да излязат от самотата на ателиетата си, да общуват и рисуват, вдъхновени от природата и морето. Сред характеристиките на начинанието са: приемственост и многобразие, среща на ярки артистични индивидуалности, атмосфера на диалогичност и приятелство, които все по-рядко откриваме в културното пространство.


Както не веднъж сме отбелязвали, Дарик радио е единствената българска медия, която не само говори за изкуство, но и допринася за неговото създаване и популяризиране. С времето – от 1999 година до днес - се формира приятелско-творчески кръг от над 180 художници и се създаде една от най-богатите частни колекции на съвременно българско изкуство.


В тазгодишния пленер отново сме поканили:

Емануела Ковач /участник в Есенните изложби в Пловдив’2023/, Нина Русева /самостоятелна изложба в Квадрат 500 ’2023/, Нора Ампова /с две самостоятелни изложби през годината в „Аросита“ и в „Littke Bird Place“/, Петя Денева /самостоятелна изложба в „Теа Алба“ ’2023/ , Румен Атанасов /самостоятелна изложба в галерия „Асен Пейков“, Севлиево/, Слав Недев /самостоятелна изложба в „Аросита“ и участник в Есенните изложби в Пловдив’2023/ и Стефан Божков /самостоятелна изложба в галерия „Червеното пони“, Пловдив’2023/. А новите имена, чиито произведения ще обогатят Колекция Дарик са Дима Дамянова, Калия Калъчена, Лилия Балева, Любомил Драганов, Момчил Георгиев и Стиляна Узунова,


Резултатите от 24-тата творческа резиденция на Дарик радио ще бъдат представени – по традиция – първо пред бургаската публика в галерия "Георги Баев“ – на 20-ти септември.


С подкрепата на #ПромениКартинката кампания на Филип Морис България за опазване на околната среда

www.promenikartinkata.bgМедийни партньори:
bottom of page