top of page

Изложба „Пролетен вятър“ на талантливата художничка Боряна СавоваБоряна Савова, снимка УниКредит


УниКредит Студио представя изложбата „Пролетен вятър“ на талантливата художничка Боряна Савова, която може да бъде разгледана до 7-и април в пространството за изкуство на УниКредит Булбанк.


„С изложбата „Пролетен вятър“ изследвам красотата и непокоримата свобода на природата. Намерението ми като артист е с гладките, но заплетени форми, изобразени в картините, да загатна не само за плавността на вятъра, но и за неговата турбулентност. С пристигането на дъждовния облак, отличителен белег на пролетните ветрове, подсказвам за новото начало, което дъждът носи със себе си. А с рисунките с туш, междувременно, представям въображаеми цъфтящи цветя“, споделя Боряна.


Със своите картини художничката се стреми да изрази гледната си точка на жена, визуализирайки дълбоката си любов и възхищение към природата.


„С тези картини искам да отпразнувам новото начало и да отправя покана да забавим забързаното си ежедневие, да се свържем със света около нас и да оценим простите неща. От лекото полюшване на цветята от вятъра до реенето на завръщащите се птици, март символизира прераждането на природата и завръщането на живота“, добавя авторката.


Предствянето на изложбата „Пролетен вятър“ през месец март не е случайно. Изборът на месеца е обвързан с Международния ден на жената и отправя посланието на автора и финансовата организация за силата и многообразието на жените, които в един справедлив и равнопоставен свят могат да разгърнат и реализират пълния си потенциал.


„Пролетен вятър“ може да бъде разгледана в УниКредит Студио на пл. Света Неделя № 7. Всеки делничен ден в периода от 7.03 до 7.04 между 10:00 – 18:00 часа, като достъпът до галерията е безплатен.
За Боряна Савова: Талантливата художничка завършва степен бакалавър в специалност „Графика“ в Националната художествена академия през 2021. Занимава се с печатна графика с техниките линогравюра, суха игла и монотипия, както и с дигитална графика, в която експериментира с различни видове алгоритми за разместване на пикселите в изображението и техники за създаване на гличове.


bottom of page